Ligplaatsen

Voor het aanvragen van een ligplaats verzoeken wij u het aanmeldformulier in te vullen of een bezoek te brengen aan het havenkantoor. Wij kunnen in onze haven schepen onderbrengen met een maximum lengte van 16 meter.

Meer informatieBekijk tarieven

Ligplaatsen

Wachtlijstregeling

Wij prijzen ons gelukkig dat wij tot nu toe nog elk jaar watersporters in mogen schrijven die geïnteresseerd zijn in een ligplaats in onze haven. Omdat onze haven vol ligt in de zomer hanteren we een wachtlijst. Afhankelijk van de box-maat geldt een wachttijd. Voor winterstalling op de wal of in het water hebben wij voldoende plaats. Ook is het mogelijk uw boot voor winterstalling op de wal met STAANDE MAST te stallen (vanaf 10,5 m). Voor winterstalling in de loods hanteren wij wel een wachtlijst.

Het is, hoe jammer ook, onmogelijk om te zeggen hoe lang het duurt voordat we u een ligplaats in de zomer aan kunnen bieden. Dat komt onder andere omdat:

  • onbekend is, of en hoeveel ligplaatshouders hun ligplaats opzeggen;
  • de wachtlijst voor kleinere boten veel groter is dan de wachtlijst voor grotere boten;
  • onbekend is of ligplaatshouders intern van ligplaats willen veranderen, deze ligplaatshouders hebben voorrang bij het verkrijgen van een ligplaats op ingeschrevenen op de wachtlijst.

Om u in te schrijven voor een ligplaats geldt het volgende:

  • Wachtend lid: Nieuw geïnteresseerden voor een ligplaats betalen een éénmalig het wachtlijst tarief van 75 euro. U bent dan wachtend lid van de vereniging en betaalt geen jaarlijkse contributie. Indien de verwachting dat u in aanmerking komt voor een ligplaats langer is dan 1 jaar is dit een voordelige optie voor u. Zodra u een ligplaats krijgt toegewezen wordt uw lidmaatschap omgezet naar “gewoon lid” en betaalt u inschrijfgeld en de jaarlijkse contributie.
  • Gewoon lid: Nieuw geïnteresseerden zal de keus worden geboden om lid te worden van de ZWVU. Dat lidmaatschap kost 60 euro per jaar (bij betaling voor 1 februari). Hierbij geldt dan een inschrijfgeld van 45 Euro.
  • Alle geïnteresseerden zullen gestimuleerd worden om, ook tijdens het wachten op een ligplaats, lid te worden en te zijn van de ZWVU.
  • Het moge duidelijk zijn, dat bij het toewijzen en het aanvaarden van een ligplaats, het lidmaatschap van de ZWVU verplicht wordt. Met alle voordelen van dien.

Het lidmaatschap kent vele voordelen en is zeer de moeite waard!

NB: Momenteel is er een wachtlijst voor ligplaatsen in onze haven. Het aanvragen van een huurovereenkomst voor een ligplaats betekent niet automatisch dat u een ligplaats krijgt toegewezen. Zonder lidmaatschap van de ZWVU is het momenteel uitgesloten dat u een ligplaats krijgt toegewezen.

Inschrijfprijzen

Inschrijfgeld ZWVU
€ 45 eenmalig
Lidmaatschap (betaling voor 1 feb)
€ 60 per jaar
Lidmaatschap (betaling na 1 feb)
€ 85 per jaar
Wachtlijst tarief ligplaats
€ 75 eenmalig
Lidmaatschap (betaling na 1 feb)
€ 85 per jaar

Voor het betalen van het inschrijfgeld en contributie ontvangt u per mail een factuur met betaalverzoek van Stichting Jachthaven Zwaansmeerpolder. Hierna zal de jaarlijkse contributie worden gefactureerd door de ZWVU op dezelfde manier, per mail.

Wijzigingen ligplaatsen

Wijzigingen van ligplaatsen voor het volgende zomerseizoen moeten worden doorgegeven per mail vóór 1 januari.

Wijzigingen van ligplaatsen voor de aankomende winter moeten worden doorgegeven vóór 15 augustus.