Uitgeest, 11 december 2020

Beste mede-clubleden van de Zeil- en Watersport Vereniging Uitgeest (ZWVU) en klanten van de Stichting Jachthaven en Zwaansmeerpolder (SJZ), de stichting roept u op om mee te denken over de ondersteuningswens die is ontstaan bij het stichtingsbestuur.

Algemene informatie over de SJZ:

De stichting heeft ten doel:
– Het bevorderen van de watersport
– Het aanleggen, ontwikkelen en in standhouden van een jachthaven annex kampeerterrein
aan de Lagendijk te Uitgeest
– Het beschermen en in acht houden van de belangen van de ZWVU

Het stichtingsbestuur bestaat momenteel uit 6 leden die elk een specifiek aandachtsgebied hebben. Daarnaast heeft de stichting als werkgever 4 personeelsleden in dienst. (1 fulltime, 3 parttime)
Niet onbelangrijk is dat er ook een groep vrijwilligers actief is die helpt uitvoering te geven aan onderhoud, berging en diverse andere zaken. Op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat er een fantastisch mooie haven en camping is waar de leden van de ZWVU tegen scherpe tarieven gebruik van kunnen maken. De stichting heeft uiteraard geen winstoogmerk. Er is een gezonde financiële positie. Er zijn recent een aantal moderniseringsslagen gemaakt. Bijvoorbeeld op het gebied van de administratie. Ook worden haven en camping letterlijk en figuurlijk steeds groener. Bijvoorbeeld; alle verlichting wordt naar LED omgebouwd en ook onze hovenier heeft zijn lat hoog gelegd en stelt zich tot doel het groen naar een hoger plan te tillen.

De bestuurders vervullen hun bestuurstaak op vrijwillige basis. Het bestuur heeft te weinig mogelijkheden en of vaardigheden om alle zich voordoende zaken in de bedrijfsvoering van de jachthaven en camping goede invulling te kunnen geven.

Wij hebben gezien de hoeveelheid zaken die er spelen, de veelzijdigheid en diepgang van een aantal zaken behoefte aan enkele personen die ons structureel kunnen en willen ondersteunen zonder hierbij ook een bestuurstaak te hebben.

Bent u zelf deskundig en bereid om een van onderstaande ondersteuningsvragen in te vullen of kent u iemand voor wie dit een fijne uitdaging zou zijn dan nodigen wij u van harte uit om u door ons nader te laten informeren en daarna eventueel met het bestuur in gesprek te gaan om te verkennen of er een klik is met het bestuursteam.


Gezocht:

1)  Projectondersteuner
Wij zoeken iemand met affiniteit voor haven en/of camping met sterke projectleiderskwaliteiten. Er lopen of komen projecten op het gebied van vastgoed (nieuwbouw), energieverbruik, ontwikkelen van faciliteiten, weg- en waterbouw, het verhogen van het aantal passanten, het ontwikkelen van een ontmoetingsruimte en zo voorts. Wij stellen ons voor dat de kandidaat op in ieder geval 1 van de genoemde zaken professionele expertise heeft.

2)  ICT-ondersteuner/systeembeheerder
Er liggen met regelmaat vraagstukken op het gebied van automatisering en integratie van systemen.
Wie wordt onze kennisdrager, adviseur, ontwikkelaar en beheerder van de systemen? Daaronder vallen naast kantoorautomatisering, de website, het camerabewakingssysteem, de Wifi-netwerken en op afstand bediende slagboom en schuifpoort onder. Wij zoeken iemand die hier zowel overstijgend over kan adviseren als ook indien nodig de handen uit de mouwen kan steken.

3)  Elektrotechnisch adviseur
Haven en camping omvatten veel techniek. Op het gebied van de elektrotechniek hebben wij ook behoefte aan ondersteuning. Dit betreft zowel hands-on ondersteuning als ook het adviseren over toekomstbestendig door ontwikkelen van de faciliteiten. Er zijn enkele vrijwilligers die op dit gebied al veel inzet tonen op installatiegebied.

4) Jurist
Last but not least hebben wij zo nu en dan juridische vraagstukken waarbij het fijn zou zijn als iemand daarbij zou kunnen helpen.

Voelt u zich aangesproken of kent u mogelijk iemand die een van bovenstaande taken in zou kunnen vullen dan nodigen wij u uit om te bellen voor nadere informatie!

Met hartelijke groet,
Arjen Sytsma     – voorzitter 06 – 2532 1211
Ascon de Vries  – bestuurslid arbo en milieu 06 – 4194 3421

Zwaansmeerpolder